ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul privind proiectul de alimentare cu apă din Fălești a fost actualizat

11:28 | 16.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană, s-au întrunit recent în ședință pentru a actualiza planul de acțiuni, transmite MOLDPRES.  

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în cadrul ședinței au fost prezentate activitățile din planul de implementare pentru următoarea perioadă și raportul de progres al proiectului pentru anul 2020. Membrii CDL au discutat pe marginea Raportului și au luat act de activitățile din cadrul proiectului „Cetățeni implicați – comunități dezvoltate – servicii de calitate". Totodată, a fost prezentat proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”.  „Ca urmare, a fost prezentat și aprobat Regulamentul actualizat al CDL și a fost reconfirmată componența Comitetului”, precizează ADR Nord.

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, responsabilizând  părțile implicate la nivel local.

Pe 1 martie, în orașul Fălești au început lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul unui proiect, implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Peste 15 mii de locuitori ai orașului Fălești vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. Conform contractului de antrepriză , semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de zece luni calendaristice. Valoarea acestui contract constituie 35,49 milioane lei, din care 3,31 milioane lei reprezintă cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)  Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img21001994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!