ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a stabilit plafonul financiar pentru alegerile locale noi din trei localități

13:10 | 16.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale noi pentru funcția de primar din data de 16 mai 2021, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru circumscripția electorală comunală Negurenii Vechi, raionul Ungheni, a fost stabilit un plafon în mărime de 11686,50 lei, pentru circumscripția electorală comunală Hârtop, raionul Cimișlia, în mărime de 13326,32 lei, pentru circumscripția electorală comunală Camenca, raionul Glodeni, în mărime de 11404,54 lei.

Tot în acest context, a fost aprobat și cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile locale noi din 16 mai 2021, în sumă de 25000 lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral și cinci mii de lei pentru fiecare candidat independent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!