ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura pentru funcția de premier

16:57 | 16.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Candidatul înaintată de socialiști și Platforma „Pentru Moldova” la funcția de prim-ministru Mariana Durleșteanu a anunțat astăzi pe pagina sa de pe o rețea de socializare că a decis să-și retragă candidatura. Anunțul a fost făcut chiar în timpul consultărilor demarate de șeful statului, Maia Sandu cu fracțiunile parlamentare, comunică MOLDPRES.

„Reiterez, nu sunt păpușa nimănui, așa cum unii din clasa politică încearcă să manipuleze. Am acceptat această provocare pentru că nu sunt indiferentă față de situația gravă din țară. Am acceptat condiționat, să creez o echipă în Executiv cu oameni corecți si profesioniști, să administrăm transparent instituțiile publice și să promovez reforme în toate domeniile. Obiectivul principal al acestei decizii a fost recâștigarea încrederii cetățenilor în democrație prin îmbunătățirea administrării actului guvernamental în spirit European, asigurând o justiție independentă și continuarea luptei împotriva corupției. Cu regret, ce am văzut în această perioadă a fost ca majoritatea politicienilor, indiferent de stânga sau dreapta fac „clounade” la TV și se întrec în declarații politice. Dragi cetățeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu așa, nu acum, când în pericol este viața omului. Iată de ce vin cu un anunț: am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova”, a scris Durleșteanu.

În postare ea a specificat că se retrage, nu pleacă din viața publică. “Experiența amară din ultimele luni, m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării. Vreau sa cred si sper puternic ca in viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabilă fibra morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă”, a conchis Durleșteanu.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!