ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar și reprezentanții FIA au examinat situația curentă a  mediului de afaceri

17:04 | 16.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din țara noastră. Pe agenda discuției s-au regăsit un șir de subiecte de actualitate: situația pandemică, importul vaccinului anti-Covid-19, activitatea sectorului HORECA, predictibilitate și transparență decizională, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Conducătorii celor mai importante companii străine care își desfășoară activitatea în Republica Moldova au relatat despre dificultățile pe care le întâmpină.

Reprezentanții FIA (Foreign Investors Association) au declarat că își desfășoară activitatea în condiții de pandemie cu un număr minim de angajați și cu respectarea tuturor normelor epidemiologice. Majoritatea directorilor de companii și-au exprimat disponibilitatea de a-și vaccina personalul cu prima ocazie. Mai mult decât atât, membrii FIA au solicitat să se pună un accent sporit pe promovarea măsurilor de siguranță sanitară și prevenție în rândul populației, dar și desfășurarea unor campanii de informare privind importanța vaccinării.

Aureliu Ciocoi a apreciat efortul oamenilor de afaceri de a menține un echilibru în economie într-o perioadă atât de complicată, generată de răspândirea Covid-19. Șeful Guvernului a expus situația actuală a gradului de răspândire a virusului, dar și măsurile întreprinse la nivel național în sensul combaterii pandemiei.

Premierul interimar și-a exprimat deschiderea pentru menținerea unui dialog cu membrii Asociației Investitorilor Străini în vederea identificării soluțiilor legale ale problemelor pe care le confruntă companiile străine în Republica Moldova.

foto: Guvern

img21001999

img21001999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!