ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului l-a desemnat pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru

17:38 | 16.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru. Decizia a fost anunțată de Președinte după consultările avute astăzi cu fracțiunile parlamentare, comunică MOLDPRES.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu există pentru moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a scris Maia Sandu.

Astăzi, șeful statului a avut consultări toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!