ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți consilieri municipali susțin acordarea numelui lui Nicolae Dabija unei străzi din Chișinău

09:44 | 17.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Consilieri municipali din diferite fracțiuni au susținut, pe rețelele de socializare, inițiativa unei asociații neguvernamentale de a redenumi o stradă din Chișinău cu numele scriitorului Nicolae Dabija, transmite MOLDPRES.

Consilierul municipal Veaceslav Nedelea a notat că redenumirea unei străzi cu numele scriitorului ar fi o dovadă de bun simț. „Reprezintă elementarul bun-simț al efortului făcut de răposatul Nicolae Dabija pentru cultura națională. Eu aș redenumi chiar și strada Pușkin, o arteră importantă, pe mărimea potențialului uman și al tezaurului și al valorii lăsate de Nicolae Dabija”, a scris Nedelea pe rețelele de socializare.

În același timp, consilierul Vasile Grădinaru s-a arătat reținut în acțiunea de schimbare a denumirii străzii Pușkin. „Cred că este o idee bună să denumim o stradă în numele regretatului scriitor Nicolae Dabija. Nu știu dacă trebuie neapărat strada Pușkin să o redenumim, dar ideea, în sine, este o idee bună”, a susținut Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii municipale a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Și consilierii liberali au declarat că scriitorul Nicolae Dabija merită să aibă o stradă denumită în memoria sa, întrucât academicianul a avut o contribuție deosebită la promovarea literaturii românești.

La rândul său, președintele fracțiunii municipale Platforma DA, Andrei Năstase, afirmă că toți consilierii PPDA vor susține inițiativa de a denumi o stradă din Chișinău în cinstea academicianului Nicolae Dabija. 

Marți, 16 martie, Asociația „UNIREA-ODIP” a depus un demers la Primăria și Consiliul Municipal Chișinău, prin care a cerut redenumirea unei străzi din Chișinău în strada Nicolae Dabija. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!