ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi minori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

10:29 | 17.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Doi minori din localitatea Gotești, raionul Cantemir, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de o sobă defectă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, cazul a avut loc pe 16 martie într-o casă de locuit din satul Gotești. O fată în vârstă de opt ani, dar și un băiat în vârstă de 17 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat simptome de intoxicație cu monoxid de carbon. La fața locului a intervenit o ambulanță a serviciului medical, care a preluat minorii la spitalul raionului Cantemir. Pentru moment, viața băiatului și a fetei nu sunt în pericol, fiind de gravitate medie.

Primele cercetări la fața locului efectuate de angajații IGSU au stabilit că soba care a fost utilizată în locuință avea fisuri și cel mai probabil copiii au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la aceasta.

În context, IGSU îndeamnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. Oamenii sunt rugați să stingă pe timpul nopții focul din sobă și să aerisească bine încăperile. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture și doar după reparația sobelor să reia exploatarea. 

Statistica IGSU arată că de la începutul anului 2021, peste 40 de persoane, inclusiv 11 minori au primit intoxicații cu produsele de ardere, în urma exploatării instalațiilor de încălzit.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!