ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

100 mii de teste rapide pentru SARSCoV-2 au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare din țară

13:34 | 17.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 100.000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare publice la nivel național, în scopul fortificării capacităților de diagnostic și depistare a virusului în rândul populației. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care precizează că testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, testele rapide vor fi folosite doar în cazul în care persoana prezintă simptome COVID-19 sau la pacienții care au fost în contact cu o persoană confirmată. De asemenea, aplicarea testelor rapide este recomandată pentru testarea persoanelor dintr-o instituție de tip închis sau semi-închis unde poate exista un potențial focar de boală.

Conform specialiștilor, testarea rapidă va permite obținerea rezultatelor într-un timp mai scurt, va spori capacitatea de gestionare a cazurilor și vor permite măsuri rapide de sănătate publică și de monitorizare a contacților. Pentru început, aceste tipuri de teste vor fi folosite în unitățile de primiri urgente și la nivel asistenței medicale primare.

MSMPS anunță că alte 200 mii de teste rapide urmează să fie livrate în următoarele două săptămâni.

foto: MSMPS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!