ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Europa scade puternic numărul vânzărilor de mașini

14:53 | 17.03.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 17 mar. /MOLDPRES/. În Europa numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a scăzut cu 20,3% în luna februarie, la 850.170, din cauza restricțiilor impuse pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19). Această scădere a fost înregistrată în toate țările de pe continent, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

În Europa este cel mai redus nivel al înmatriculărilor de autoturisme noi înregistrat în februarie din 2013. Pe piața auto din România au fost înmatriculate 6.897 de autoturisme în februarie, faţă de 8.836 luna precedentă.

Această tendință, confirmată de datele statistice, este valabilă pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Toate marile piețe automobilistice europene au raportat scăderi în februarie, cel mai sever declin fiind în Spania (38,4%), Marea Britanie (35,5%), Franţa (20,9%).

foto: industryeurope.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!