ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu ministrul italian de externe

14:52 | 17.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, ministru în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Luigi di Maio, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, în cadrul căreia a fost abordat un spectru larg de subiecte cu privire la relațiile moldo-italiene și perspectivele dezvoltării acestora, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Cei doi demnitari au confirmat disponibilitatea ambelor state de a consolida dialogul politic, inclusiv prin realizarea unei agende a vizitelor reciproce la nivel înalt, au exprimat interesul de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală în domenii precum cel economic și comercial, energetic, mediu și cultural.  

O atenție deosebită a fost dedicată subiectului gestionării situației epidemice în ambele state. Șeful Executivului a remarcat provocările curente în gestionarea crizei sanitare, și a transmis mulțumiri autorităților italiene pentru asistența acordată sistemului național de sănătate pe linie bilaterală cât și din partea Uniunii Europene.

Aureliu Ciocoi și Luigi di Maio au trecut în revistă subiectele ce țin de stadiul actual al dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, procesul implementării prevederilor Acordului de Asociere, precum și agenda de reforme a autorităților de la Chișinău. Diplomații s-au referit și la cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic și necesitatea identificării unor obiective ambițioase, care să contribuie la apropierea partenerilor estici de UE prin valorificarea deplină a oportunităților existente.

foto: MAEIE

img21002027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!