ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Timbrul de consum pentru alcool şi tutun va fi obligatoriu pe teritoriul regiunii transnistrene

15:20 | 17.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Produsele alcoolice și cele din tutun introduse pe teritoriul țării noastre și destinate consumului pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, începând cu 1 mai 2021, sunt pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Potrivit instituției, modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciză. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

„Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute și indicate în anexele la Regulamentele aprobate prin hotărâri de Guvern, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș”, indică SFS.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați să întreprindă în prealabil acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a se racorda prevederilor legislației în vigoare.

foto: ctif.gov.md

img21002032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!