ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au avertizat asupra formării scurgerilor intensive pe pante

15:37 | 17.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până mâine, în mare parte a țării, avertizare hidrologică de formare a scurgerilor intensive pe pante, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor SHS, în legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea precipitațiilor puternice (15-49 l/m2 ) pe arii extinse, se anunță formarea pe unele râuri mici și în locurile joase scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale.

„Administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să acorde atenție asupra stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei”, indică SHS.

Serviciul Hidrometeorologic a anunţat pentru zilele de 16-18 martie Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Potrivit meteorologilor, în legătură cu pătrunderea unui ciclon sudic pe teritoriul țării, până la 18 martie inclusiv, se prevăd precipitații, predominant sub formă de ploaie, treptat cu transformare în lapoviță, pe arii extinse puternice (15-49 l/m2). Temporar vântul va prezenta intensificări din nord-est în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. Pe 17-18 martie, izolat se vor produce depuneri de lapoviță.

În următoarele 24 de ore, în ţară se așteaptă, ziua, până la 6 grade de căldură, iar noaptea mercurul termometrelor va coborî până la 2 grade Celsius sub zero.

foto: Serviciul Hidrometeorologic de Stat

img21002034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!