ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății despre probleme întâmpinate în lupta cu pandemia

18:16 | 17.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu noii secretari de stat și cu șefii de direcție ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta Președinția, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și despre aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și pentru a opri răspândirea virusului. În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, la elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, la mărirea capacității de testare și la asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a mai discutat cu responsabilii din sănătate despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a doua din planul de vaccinare.

De asemenea, președintele Maia Sandu a solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor. „Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățeni”, a subliniat șeful statului.

img21002041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!