ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană va primi în trimestru doi 360 milioane doze de vaccin împotriva Covid-19

18:55 | 17.03.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în trimestru al doilea Uniunea Europeană așteaptă în total circa 360 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la cele patru laboratoare ale căror vaccinuri au fost autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Șefa executivului european  a avertizat că în unele state membre ''se formează creasta unui al treilea val'' al pandemiei, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Circa 200 de milioane de doze vor veni de la Pfizer-BioNTech, 70 de milioane AstraZeneca, 55 de milioane Johnson & Johnson şi 35 de milioane Moderna. Ursula von der Leyen a mai menţionat că această estimare este una ''conservatoare'', adică precaută, subliniind că obiectivul trebuie să fie ''avansarea mai rapidă şi distribuirea (vaccinurilor) mai repede şi mai bine''.

Comisia Europeană insistă asupra accelerării campaniei de vaccinare, dată fiind înrăutățirea situației epidemiologice în Europa, agravată de răspândirea noilor variante mai contagioase ale coronavirusului. ''Vedem că în unele state membre se formează creasta unui al treilea val'', a remarcat președinta Comisiei Europene.

Mai multe state ale UE s-au plâns de întârzieri şi calendare incerte în livrarea vaccinurilor contractate în numele lor de Comisia Europeană. Pentru primul trimestru blocul comunitar a primit circa 66 de milioane de doze de vaccin Pfizer, 30 de milioane AstraZeneca şi 10 milioane Moderna.

foto: news.cgtn.com

img21002042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!