ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi modificată

13:54 | 18.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi, în lectura a doua, un proiect de lege care are drept scop îmbunătățirea funcționării Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și consolidarea capacităților acesteia de a reacționa pentru combaterea pandemiei COVID-19, comunică MOLDPRES.

Autorii proiectului de lege, deputați ai fracțiunii din Platforma DA, susțin că modificarea componenței Comisiei va avea drept impact luarea celor mai bune decizii, în termeni optimi, pentru combaterea unei eventuale epidemii.

Prin modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice, componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi formată din membri ai Guvernului și reprezentanții ai structurilor subordonate Guvernului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică și specialiști în domeniul sănătății publice reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, din societatea civilă. De asemenea, cu drept de vot consultativ vor fi antrenați reprezentanți ai organismelor internaționale.

img21002063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!