ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legislativul a operat modificări la Legea cu privire la ajutorul social

13:57 | 18.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi modificări la Legea cu privire la ajutorul social, instituind o nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, venitul lunar minim garantat se va indexa de două ori pe an: la 1 aprilie, coeficientul de indexare va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

Cheltuielile necesare pentru indexarea la 1 aprilie anul curent cu 3,89% (media inflației pentru ultimii 3 ani) se estimează la cca 4,2 milioane de lei.

Implementarea prevederilor va fi realizată în limita mijloacelor financiare planificate pentru Programul de Ajutor Social: ajutor social – 639,5 milioane de lei, ajutor pentru perioada rece a anului – 480 milioane de lei.

foto: breakingnews.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!