ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională anularea așa-zisei legi a miliardului

15:19 | 18.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțională anularea așa-zisei „legi a miliardului”, transmite MOLDPRES.

Judecătorii Curții Constituționale au examinat astăzi constituționalitate deciziei majorității parlamentare informale PSRM-Șor din 16 decembrie 2020 de anulare a legii prin care banii furați din sistemul bancar în 2014 au fost transformați în datorie de stat și care era achitată anual, cu dobândă, Băncii Naționale a Moldovei.

Cererea de verificare a constituționalității a fost depusă de deputații Andrian Candu și Vladimir Cebotari, care au susținut că această lege a fost anulată de Parlament în mod nejustificat și va avea efecte grave asupra sectorului financiar-bancar moldovenesc.

La rândul lor, reprezentanții Băncii Naționale a Republicii Moldova au spus că anularea așa-zisei legi a miliardului, propusă de majoritatea informal PSRM-Șor, ar afecta puternic sistemul bancar și ar provoca pierderi de câteva miliarde de lei.

Decizia Curții Constituționale de astăzi nu poate fi supusă nici unei căi de atac.

img21002072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!