ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de privatizare a locuințelor a fost extins până la 31 mai 2024

15:26 | 18.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi proiectul de modificare a Legii cu privire la locuințe în a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost înaintat de un grup de deputați ai Platformei DA, care susțin că documentul a fost elaborat la solicitarea mai multor cetățeni, ce au dreptul la privatizarea locuințelor, însă, din diferite motive, sunt în imposibilitatea de a-și exercita acest drept până la data de 31 mai 2021, cum prevede legea în vigoare.

Astfel, s-a decis că persoanele care locuiesc în locuințe pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuințe vor obține dreptul de a le privatiza până la 31 mai 2024, având obligația de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile.

foto: bizlaw.md

img21002074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!