ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:14 | 19.03.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (18 - 19 martie 2021)

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 953 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 338 traversări persoane, dintre care 3 221 treceri la frontiera moldo-română, 1 278 treceri la frontiera cu Ucraina și 839 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1 400 traversări persoane;

PTF Sculeni – 898 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 839 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 566 traversări persoane;

PTF Tudora - 237 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;

- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- trei cazuri de transport ilegal de pasageri, mărfuri și de folosire a actelor nevalabile;

- 35 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

- o persoană a fost identificată cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 953 persoane și completate 923 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 205 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Mai multe informații privind trecerea frontierei de stat în perioada de pandemie: https://border.gov.md/traversarea-frontierei-perioada-pandemica

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!