ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 18 mii de angajați din sistemul medical au fost vaccinați anti-COVID

11:29 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Până astăzi, un număr de 18593 de angajați din sistemul medical au fost vaccinați anti-COVID, fiind înregistrate 326 de reacții adverse, comunică MOLDPRES.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că, la data de 18 martie curent, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat că vaccinarea cu AstraZeneca, serul cu care se imunizează și în R. Moldova, este sigură și eficientă.

„Comitetul pentru siguranță al EMA afirmă că: beneficiile vaccinului AstraZeneca în combaterea COVID-19 continuă să depășească riscul efectelor secundare; vaccinarea nu este asociată cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge; nu există dovezi ale unei probleme legate de loturi specifice de vaccin sau de anumite situri de producție iar vaccinul ar putea fi asociat cu cazuri foarte rare de tulburări de coagulare a sângelui. Aceste cazuri au fost raportate la 25 de persoane din 20 de milioane vaccinate cu AstraZeneca în Europa. O legătură cauzală între aceste cazuri și vaccinarea nu este dovedită, dar este posibilă”, se arată în comunicatul MSMPS.

Conform sursei citate, până la 18 martie, peste 400 de milioane de doze de vaccinuri anti COVID-19 au fost administrate în întreaga lume. Până în prezent, niciun caz de deces nu a fost dovedit ca fiind cauzat de vaccinurile anti COVID-19.

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, MSMPS reiterează că este foarte importantă continuarea campaniei de vaccinare, pentru salvarea vieților oamenilor și stoparea pandemiei.

foto: MSMPS

img21002088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!