ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Profesorii pensionari angajați prin contract vor beneficia de concediu anual plătit

11:32 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Cadrele didactice din instituțiile de învățământ, angajate în baza Contractului individual de muncă pe durată determinată, de cel puțin un an de studii sau un an universitar, vor beneficia de concediu anual de odihnă plătit și de indemnizația la concediu, comunică MOLDPRES.

Proiectul de modificare a articolului 299 din Codul Muncii a fost votat astăzi în două lecturi de către Parlament și este rezultatul consultărilor femeilor deputate din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile alese în autoritățile publice locale, care s-au desfășurat pe parcursul lunii martie.

În nota de argumentare a proiectului se menționează că, în prezent, se atestă o încălcare frecventă a dreptului la concediu de odihnă anual plătit pentru cadrele didactice cu statut de pensionari din cauza aplicării eronate a Codului Muncii de către unii angajatori. Astfel, promovarea proiectului va asigura implementarea unitară a cadrului normativ în domeniul raporturilor de muncă cu privire la angajații din sistemul de învățământ.

foto: moldova.org

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!