ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

12:05 | 19.03.2021 Categorie: Comunicate

În anul 2020, peste 3800 de subiecți au fost instruiți în 56 de sesiuni de instruire

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului 2020, Autoritatea Națională de Integritate s-a axat și pe aspectul prevenirii corupției. Astfel, reprezentanții ANI au organizat, în total, circa 56 de activități instructive pentru subiecții declarării din toată republica. În cadrul acestor instruiri au participat peste 3800 de persoane.

În cadrul campaniei de informare ”AVERE și interese personale la VEDERE”, desfășurată în perioada depunerii declarațiilor anuale de avere și interese personale, ANI a reușit instruirea a peste 3222 de persoane din 17 regiuni din țară, inclusiv pentru funcționari din instituțiile publice, precum Banca Națională, Curtea de Conturi, Serviciul Fiscal de Stat, Agenția de Achiziții Publice, etc.

Alte sesiuni de instruire au avut loc în perioada noiembrie - decembrie 2020, în cadrul campaniei destinată aleșilor locali - ”KEEP CALM and Local Integrity”. Peste 270 de aleși locali din Primăria municipiului Chișinău și consiliile raionale din Cahul, Criuleni, Hâncești, Criuleni, Căușeni, Orhei, etc. O parte dinte instruiri au fost desfășurate și pe platforma online ZOOM.

În calitate de formatori, reprezentanții ANI au colaborat eficient și cu reprezentanții CNA și ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniul combaterii corupției, participând în activități instructive comune. În cadrul acestor sesiuni, au participat peste 280 de persoane. Suplimentar, au fost distribuite peste 11 mii de materiale informative și 3500 de ghiduri.

În intervalul 08:00 -12:00, la Linia de informare instituțională, reprezentanții ANI au răspuns la 615 apeluri, iar zilnic au asigurat consultanță telefonică și în scris la solicitările venite din partea specialiștilor responsabili de completarea Registrului subiecților declarării averii și intereselor personale și subiecților propriu-ziși, ce întâmpină dificultăți în procesul de depunere a declarațiilor de avere și interese personale în format electronic. Mai multe detalii despre instruiri vedeți în Raportul de activitate pentru anul 2020.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!