ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Procuratura a prezentat detalii despre solicitările de ridicare a imunității unor deputați

12:40 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a emis astăzi un comunicat în care a indicat motivarea cererilor de ridicare a imunității parlamentare a doi deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a cerut astăzi încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați. În motivarea cererilor, Procurorul General a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

„În privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Conform aceleiași surse, celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințare a deputaților Partidului ȘOR, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!