ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România vrea să încheie un protocol adițional cu R. Moldova la acordul privind grantul nerambursabil de 100 de milioane de euro

15:40 | 19.03.2021 Categorie: Externe

București, 19 mar. /MOLDPRES/. România dorește să încheie un protocol adițional cu Republica Moldova la acordul privind grantul nerambursabil de 100 de milioane de euro, semnat în anul 2010, până la finalul luni martie, transmite MOLDPRES.

Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat astăzi, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, că statul român își dorește să încheie protocolul adițional de extindere a perioadei de aplicabilitate a acordului din 2010 până la sfârșitul lunii martie. „Așteptăm să vedem dacă va fi posibil, până la finalul lunii martie, să încheiem acest protocol adițional, pentru că el extinde perioada de aplicabilitate a acordului din 2010 şi, în acelaşi timp, extinde domeniile în care se poate acorda acest ajutor”, a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit oficialului român, „mai sunt încă 68 de milioane de euro care pot să fie folosite pentru proiecte în Republica Moldova”, iar acest instrument de cooperare este extrem de necesar pentru statul moldovean, fiind „în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”.

Prin intermediul grantului nerambursabil de 100 de milioane de euro statul român a modernizat și renovat peste o sută de grădinițe din Republica Moldova și a renovat mai multe edificii culturale importante, cum ar fi Sala cu Orgă din municipiul Chișinău.

foto: tvrmoldova.md

img21002107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!