ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Nordul țării impulsionează relațiile cu structuri regionale din Belarus

15:36 | 19.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Impulsionarea relațiilor de cooperare investițională și comercial-economică dintre Republica Moldova și Republica Belarus a fost obiectivul unei întruniri online organizată ieri de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din Republica Moldova, în parteneriat cu filialele din Regiunea de Dezvoltare Nord ale Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, și Agenția de Dezvoltare Regională Mogilev din Republica Belarus. Este prima reuniune moldo-belarusă de acest fel organizată de ADR Nord și partenerii săi, transmite MOLDPRES.

Agenda întrunirii moldo-belaruse, care a reunit peste 60 de participanți, s-a axat pe expunerea perspectivelor de cooperare investițională și comercial-economică dintre mediul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord din ţara noastră, și cel din Regiunea Mogilev, precum și pe impulsionarea conexiunilor interregionale dintre reprezentanții mediului antreprenorial. Participanții la eveniment au avut posibilitatea să își prezinte profilurile economice. Ulterior, ADR Nord și ADR Mogilev urmează să faciliteze ulterioarele conexiuni de afaceri între părțile interesate.

Pentru a-i familiariza pe antreprenorii din nordul Moldovei cu marfa și serviciile belaruse, șase companii din regiunea Mogilev cu potențial de export și-au prezentat online activitatea și produsele din domenii precum industrie grea, medicală, tehnică agricolă, alimentație etc. La rândul lor, cinci companii moldovenești și-au prezentat online profilurile economice și produsele precum tehnică agricolă, băuturi alcoolice, alimentație, textile etc.

În anul 2020, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și Belarus a constituit circa 180 milioane de dolari SUA, în descreștere cu 15% față de anul 2019.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!