ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

18:47 | 19.03.2021 Categorie: Comunicate

BNM lansează platforma de educație financiară "Moldova Banking Hub"

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Elevii, studenții, profesorii, dar și publicul larg vor fi ajutați de experții Băncii Naționale a Moldovei să înțeleagă mai bine cum funcționează sistemul financiar de la noi. Participanții  vor avea posibilitatea să discute cu experții băncii centrale la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar.

Dialogul interactiv va fi posibil în cadrul platformei de educație financiară "Moldova Banking Hub", care  va fi lansată luni,  22 martie 2021, în cadrul evenimentului ce va da startul Săptămânii Internaționale de Educației Financiară, cu participarea guvernatorului BNM, Octavian Armașu.

„Banca Națională a Moldovei, în calitate de coordonator național al procesului de educație financiară, depune multiple eforturi pentru a fi alături de cetățeni, promovând conceptele financiare și avantajele pe care le obțin consumatorii prin incluziunea financiară", subliniază șeful băncii centrale.

Doritorii de a participa la discuții, se pot înregistra completând formularul:   https://forms.gle/vsx6jh2Gft1U3jzk7 sau pot transmite solicitarea pe adresa electronică [email protected] .

BNM se alătură în fiecare an evenimentului Global Money Week, în cadrul căruia publicul din aproape 175 de țări își exprimă dorința de a învăța să se orienteze  în lumea financiară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!