ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia juridică va propune Legislativului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

17:12 | 20.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Comisia juridică, numiri și imunități va propune Legislativului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputaților Partidului ȘOR, Denis Ulanov și Petru Jardan, comunică MOLDPRES.

Potrivit membrului Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, urmare a votului secret, deputații din comisie vor propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Petru Jardan. Plenul Parlamentului trebuie să aprobe raportul Comisiei juridice pentru ca măsurile menționate să intre în vigoare.

„Și în cazul celui de-al doilea epizod imputat lui Denis Ulanov (art.30, 33, 42 alin.(5), 190 alin.(5) din Codul penal), Comisia juridică, urmare votului secret (7 voturi), propune Parlamentului un raport favorabil pentru ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a acestuia”, a scris deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina sa.

După ședința Comisiei, cei doi deputați ai partidului ȘOR au susținut că nu intenționează să părăsească teritoriul țării și că regretă că se fac speculații în privința acestui subiect. De asemenea, Ulanov și Jardan au afirmat că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate și că sunt gata să-și demonstreze nevinovăția, așa cum prevede legea. 

Ieri, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit la Parlament și a cerut să fie ridicată imunitatea celor doi deputați.

foto: Parlament

img21002129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!