ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală situația pandemică rămâne tensionată

09:18 | 22.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău, un număr total de 95 mii de locuitori au fost bolnavi de coronavirus, situația pandemică rămânând tensionată, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale că situația pandemică rămâne tensionată. „De la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de circa 95 de mii de locuitori au fost bolnavi de COVID-19, iar numărul de îmbolnăviri crește în ritmuri alarmante”, a menționat Bucearschi.

Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate sunt internați 1360 de pacienți bolnavi de coronavirus. ”Numărul cazurilor grave și foarte grave este în creștere. S-au înregistrat 62 de cazuri foarte grave, 614 cazuri grave și 672 de cazuri medii”, a precizat Bucearschi.

În același timp, șefa direcției municipale de sănătate a spus că 70 la sută din personalul medical care activează în instituțiile medicale din capitală au fost vaccinate anti-COVID.

img21002142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!