ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de monitorizare JIRA ar putea fi înregistrat la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

11:17 | 22.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale, că autoritățile municipale vor solicita Parlamentului organizarea audierilor parlamentare pentru înregistrarea sistemului de monitorizare JIRA la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, transmite MOLDPRES. 

Potrivit oficialului, sistemul JIRA asigură monitorizarea eficientă și operativă de la distanță a stării de sănătate a pacienților cu COVID-19 care se tratează la domiciliu. "Sistemul JIRA este mult mai eficient și operativ, deoarece medicii de familie nu reușesc zilnic să sune pacienții. Sistemul permite atenționarea către medicul de familie a cazurilor mai grave", a spus Ceban.

În opinia edilului, sistemul JIRA permite centralizarea datelor pe fiecare sector, cu evidența listelor pacienților și actualizarea/totalizarea instantanee a datelor.

Platforma JIRA a fost lansată de primăria Chișinău în aprilie 2020 și permite monitorizarea de la distanță a pacienților cu COVID-19. Sistemul permite transmiterea de către pacient, de trei ori pe zi, a simptomelor avute.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!