ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane au fost reținute în urma descinderilor de la Primăria Ghidighici

12:03 | 22.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Arhitectul-şef al Primăriei Ghidighici şi trei beneficiari ai unei scheme de corupţie cu terenuri au fost reţinuţi de CNA. Aceştia sunt bănuiţi de fapte de corupţie, cercetate în 38 de cauze penale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, în urma percheziţiilor de azi, ofiţerii anticorupție au ridicat peste 300 de mii de lei de la unii bănuiţi, urmând să fie examinată provenienţa acestor bani şi dacă sunt rezultatul acţiunilor ilegale ce li se impută bănuiţilor.

Totodată, au fost ridicate contracte de vânzare-cumpărare a loturilor, decizii şi acorduri de prelungire a unor contracte de arendă, precum şi alte acte relevante cauzei.

Conform surse citate, oamenii legii cercetează această schemă în cadrul a 38 de cauze penale, conexate într-o procedură, iar principalii figuranţi sunt suspectaţi de acte de corupere, manifestate prin legalizarea, contra cost, a unor construcţii din raza comunei Ghidighici. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!