ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ceadâr-Lunga pregătește un proiect care va asigura o mie de locuri noi de muncă

12:15 | 22.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile municipiului Ceadâr-Lunga sunt preocupate în prezent de crearea condițiilor necesare pentru a stabili colaborarea cu un investitor care va deschide în localitate până la o mie de noi locuri de muncă. Despre aceasta a spus presei regionale din UTA Gagauz-Yeri primarul orașului Anatoli Topal, transmite MOLDPRES.

Este vorba de construcția unei fabrici de croitorie, cu o suprafață de 5200 de metri pătrați. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Ceadâr-Lunga a susținut deja prima etapă a unui concurs de programe, lansat de Agenția de Dezvoltare Regională din autonomia găgăuză.

„Acum suntem în așteptarea celei de-a doua etape a concursului. Sper foarte mult să-l trecem cu bine, pentru că, în caz de câștig, pentru construcția acestei fabrici vom putea accesa din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) 22,5 milioane de lei. Conform planurilor, la această întreprindere vor putea fi angajați aproximativ o mie de lucrători”, a explicat pentru gagauzinfo.md Anatoli Topal.

Pentru realizarea acestui proiect, autoritățile din Ceadâr-Lunga au semnat deja un acord bilateral cu un  investitor din Turcia. „Conform acestui acord, investitorul se obligă să aloce minim cinci milioane de lei din mijloacele proprii, banii fiind direcționați pentru infrastructura clădirii, rețelele de apă, canalizare, electricitate şi gaze. De asemenea, investitorul va asigura echipamentul şi va deschide circa o mie de locuri de muncă. La rândul nostru, vom asigura selectarea angajaților şi resursele umane. Pentru noi este foarte important să readucem investitorul în oraș. În urma acestui fapt va avea de câștigat şi localitatea, şi întreg bugetul Găgăuziei”, a precizat primarul municipiului Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal.

Dacă acest proiect va fi aprobat, atunci FNDR va aloca 22,5 milioane de lei, iar 11 milioane de lei vor fi distribuiți din bugetul UTA Gagauz-Yeri. Clădirea fabricii de confecții se preconizează să fie construită în trei ani.

foto: gagauzinfo.md

img21002152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!