ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul de numire a lui Igor Grosu candidat la funcția de prim ministru

15:37 | 22.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea deputaților socialiști prin care aceștia contestau constituționalitatea decretului de numire a lui Igor Grosu candidat la funcția de prim-ministru, transmite MOLDPRES.

După trei ore de dezbateri, judecătorii Înaltei Curți au respins sesizarea deputaților socialiști și au declarat constituțional decretul președintelui Maia Sandu.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole, judecătorul Vladimir Țurcanu a avut o poziție juridică diferită de cea a majorității.

img21002157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!