ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA recomandă procurarea căpșunilor din locuri autorizate

15:40 | 22.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a recomandat, în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu căpșuni, procurarea fructelor din locuri autorizate sau înregistrate de către Agenție, care sunt verificate de către inspectorii ANSA și însoțite de rapoarte de încercări, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, consumatorul este în drept să solicite de la comerciant un document ce atestă inofensivitatea produsului (rapoarte de încercări sau certificat de inofensivitate). Totodată, consumatorul trebuie să se convingă că căpșunele procurate sunt: întregi, sănătoase (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum), curate, practic fără materii străine vizibile, cu un aspect proaspăt, dar nespălate, fără dăunători, fără deteriorări cauzate de dăunători, cu caliciu, fără umezeală externă anormală, fără miros şi/sau gust străin.

De asemenea, ANSA informează că comercializarea produselor alimentare în alte locuri decât cele autorizate (trasee naționale, străzi) face parte din comerțul ilicit.

Căpșunele comercializate în prezent pe piața Republicii Moldova sunt importate din Grecia și Turcia, iar cele autohtone vor fi disponibile abia în a doua jumătate a lunii aprilie, precizează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

foto: ANSA

img21002158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!