ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un judecător din capitală a fost reținut pentru ”trafic de influență”

17:13 | 22.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre reținerea unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău pentru ”trafic de influență”, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, cauză penală pentru ”trafic de influență” a fost inițiată de Procurorul General, în baza mai multor informații. Astfel, magistratul pretindea de la conducătorul unui agent economic bani pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

Concomitent, procurorii au pornit o cauză penală și în privința conducătorului agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă.”

Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!