ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech va începe mâine

17:05 | 22.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech va începe mâine. Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale /MSMPS/ a semnat dispoziția privind distribuirea celor 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech, din lotul recepționat pe 19 martie, către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare.

Totodată, astăzi este organizat un seminar de instruire suplimentar privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer/BioNTech, condițiile de păstrare și administrare a vaccinului, la care vor participa specialiști din cadrul instituțiilor de asistență medicală primară, spitalicească, centrelor de sănătate publică, reprezentanților Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, precum și a echipelor responsabile de organizarea procesului de vaccinare.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură de la -60°C până la -90°C. După un proces controlat de ajustare a temperaturii, acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore. Toate persoanele vaccinate vor fi înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

foto: eurointegration.com.ua

img21002162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!