ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată și în Republica Moldova

12:25 | 23.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie Charitedin Berlin, Germania, care a confirmat prezența tulpinii britanice pe teritoriul țării noastre, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din cele 23 de probe expediate în Germania, 11 au fost confirmate ca tulpină britanică B.1.1.7 (Marea Britanie). Dintre acestea, șapte probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, două din Ucraina și doi pacienți cu forme grave de COVID-19 din secțiile de terapie intensivă.

În context, Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2.

MSMPS anunță că depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților și îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate.

Până astăzi, în R. Moldova au fost înregistrate 216 094 de cazuri de infectare cu COVID-19.

foto: MSMPS

img21002182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!