ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China va avea în scurt timp un vaccin care se administrează prin inhalare

19:06 | 23.03.2021 Categorie: Externe

Beijing, 23 mar. /MOLDPRES/. China a aprobat începerea studiilor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 care se administrează prin inhalare, dezvoltat de compania chineză CanSino Biologics, a declarat marţi compania într-un comunicat, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Pe piața chineză deja sunt disponibile cinci vaccinuri care au primit autorizație de utilizare de urgență în China, însă niciunul nu este administrat prin inhalare.

Luna trecută, un alt vaccin produs de CanSino a primit undă verde de la Administrația Națională a Medicamentului, deschizând calea pentru utilizarea sa publică. Vaccinul care se inhalează a fost dezvoltat în comun cu Institutul de Biotehnologie din Beijing, a anunţat CanSino în documente depuse la Bursa de Valori din Hong Kong, adăugând că solicitarea sa de studii clinice a primit luni undă verde.

Siguranța şi eficacitatea vaccinului urmează să fie confirmate în cursul studiilor clinice, a avertizat compania chineză.

China a administrat deja peste 75 de milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. 

foto: globaltimes.cn

img21002203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!