ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circulația rutieră pe traseele naționale se desfășoară în condiții de siguranță

12:24 | 24.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În prezent, circulația rutieră pe traseele naționale se desfășoară în condiții de siguranță, drumuri cu circulație restricționată nu sunt. Asta după ce în ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării, s-au înregistrat temperaturi scăzute, în zona de centru și parțial zona de sud a nins, starea părții carosabile fiind umedă, iar pe unele sectoare de drum s-a format lunecuș, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În perioada de referință, unitățile teritoriale SA „Drumuri” au desfășurat pe drumurile publice naționale intervenții operative de combatere a lunecușului în regiunile unde a fost necesară implicarea acestora. „În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 35 de utilaje speciale și implicați 63 de muncitori rutieri. Lucrările de combatere a poleiului au fost efectuate în municipiul Chișinău, raioanele Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Basarabeasca, Cimișlia și Comrat”, indică ASD.

Administratorii drumurilor continuă să execute lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, monitorizând în permanență toate sectoarele periculoase.

Pentru următoarele 24 de ore, meteorologii anunță vreme rece, izolat cu precipitații sub formă de ninsoare şi lapoviță. Valorile termice diurne se vor încadra între 1-6 grade de căldură, noaptea – între 0-5 grade Celsius sub zero.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!