ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu Reprezentanta Specială a Președintei în exercițiu a OSCE pe dimensiunea de gen, Liliana Palihovici

13:34 | 24.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere de curtoazie cu Liliana Palihovici, Reprezentantă Specială a Președintei în exercițiu a OSCE pe dimensiunea de gen, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Viceprim-ministra a felicitat-o pe Liliana Palihovici cu numirea sa în funcție, urându-i mult succes și activitate prodigioasă pe această dimensiune importantă și primordială.

Dialogul a fost concentrat pe aspecte ce privesc impactul pandemiei COVID-19 asupra dimensiunii de gen din perspectiva social-economică și cea ce securitate și apărare.

În cadrul discuțiilor au fost discutate mai multe inițiative strategice, care ar putea influența pozitiv situația și drepturile femeilor din Republica Moldova, inclusiv cele cu caracter de consolidare a încrederii pe dimensiunea de gen dintre ambele maluri ale Nistrului, și în acest sens a fost exprimată deschiderea intensificării dialogului la nivel național și internațional, pentru obținerea rezultatelor marcante și asigurării unei promovări active a dimensiunii de gen.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, a dat asigurări de a activiza dialogul cu instituțiile implementatoare a Programului Național de implementare a Rezoluției 1325 privind femeile, pacea și securitatea, în vederea atingerii obiectivelor setate la nivel național, dar și stabilirea priorităților de lungă durată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!