ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va opera modificări tehnice la bugetul de stat

14:46 | 24.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul va opera modificări tehnice la bugetul de sat, necesare pentru a aplica noua modalitate de indexare a pensiilor începând cu 1 aprilie anul curent. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat astăzi un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Astfel, proiectul urmărește ajustarea surselor de finanțare a deficitului bugetar la deficitul modificat, reflectarea alocațiilor suplimentare de la bugetul de stat pe subprograme de cheltuieli și conform Clasificației funcționale, ajustarea plafonului datoriei de stat interne.

Proiectul urmează a fi prezentat în plenul Legislativului. La 12 martie curent, Parlamentul a adoptat Legea privind modificarea unor acte normative prin care se instituie un nou mecanismul de indexare a pensiilor. Potrivit modificărilor, în aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

Mecanismul de indexare va fi aplicat pentru circa 731364 de beneficiari, inclusiv 662475 de beneficiari de pensii și 68889 de beneficiari de alocații sociale de stat.

foto: Parlament

img21002228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!