ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul rus de Externe consideră că Europa a distrus relațiile cu țara sa

19:07 | 24.03.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că nu mai există relații între Rusia și Uniunea Europeană, pe care o acuză că a „distrus toate mecanismele construite de-a lungul anilor”. Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a afirmat recent că relațiile cu Rusia sunt „la un nivel scăzut”, cu opinii diferite în foarte multe domenii, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

„Nu există relații cu Uniunea Europeană ca organizație. Întreaga infrastructură a acestor relații a fost distrusă de deciziile unilaterale ale Bruxelles-ului”, a declarat ministrul rus.

„Dacă Europa a rupt aceste relații - distrugând pur și simplu toate mecanismele construite de-a lungul multor ani - și avem doar relații individuale cu țări europene care doresc să fie ghidate de interesele lor naționale, atunci probabil acest lucru duce în mod obiectiv la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ce-a rămas din relațiile cu țările europene”, a punctat tranșant Lavrov în timpul unei conferințe de presă din China.

„Pe frontul de Vest nu există schimbări, dar în Est există o agendă intensivă care se îmbogățește de la an la an”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov și omologul său chinez Wang Yi au declarat că își doresc un summit al statelor membre în Consiliul permanent de securitate al ONU pentru a discuta despre ceea ce descriu ca fiind „turbulențe politice în creștere”.

foto: pravdorub.md

img21002243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!