ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Programul de activitate al Guvernului Grosu nu a fost examinat din lipsă de cvorum

12:20 | 25.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Proiectul cu privire la acordarea votului de încredere Programului de activitate şi întregii liste a Guvernului nu a fost supus astăzi dezbaterilor în cadrul ședinței plenare din lipsă de cvorum. Ulterior, deputații PSRM și cei din Partidul ȘOR și „Pentru Moldova” și-au reiterat susținerea pentru candidatul înaintat anterior la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc, și au părăsit din nou ședința Legislativului, comunică MOLDPRES.

Deși la începutul ședinței și-au înregistrat prezența 89 de deputați, fracțiunea parlamentară a PSRM și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe plenare, astfel constatându-se lipsa de cvorum, iar tentativa de învestire a cabinetului Grosu a eșuat.

Evenimentele de azi din Parlament au fost criticate de candidatul desemnat de șeful statului la funcția de premier, Igor Grosu. „Au demonstrat că nu pot gestiona crizele Republicii Moldova, mai ales criza pandemică. Știu că alegerile anticipate sunt unica soluție de a curăța Parlamentul, însă, fiind conștient de situația gravă din țară, eram gata să ne asumăm responsabilitatea. Astăzi însă, am mai primit o dovadă că majoritatea deputaților din Parlament niciodată nu se gândește la binele oamenilor”, a opinat Grosu.

Legislativul se va convoca în ședință plenară vineri, la ora 10:00, cu ordinea de zi aprobată în cadrul ședinței de ieri a Biroului permanent al Parlamentului.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!