ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aducerea forțată a debitorului în fața executorului judecătoresc este neconstituțională

13:15 | 25.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțional articolul 73 din Codul de executare al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a examinat astăzi constituționalitatea a două articole din Codul de executare al Republicii Moldova. Judecătorii constituționali au decis că aducerea forțată a debitorului în fața executorului judecătoresc este neconstituțională. „Curtea Constituțională a reținut că aducerea forțată a debitorului reprezintă o măsură excepțională, coercitivă și privativă de libertate, care trebuie să urmărească realizarea unui scop legitim”, se arată în motivația deciziei luate de magistrați.

Potrivit deciziei adoptate, aducerea forțată a debitorului în fața unui executor judecătoresc nu contribuie la realizarea scopului urmărit de procedura de executare.

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!