ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova

17:50 | 25.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia au discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în alte discuții, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu Reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai. Subiectele abordate au vizat, în special, intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

„Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”, a menționat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

img21002272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!