ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan vor fi cercetați în libertate

18:08 | 25.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Examinând demersurile Procuraturii Anticorupție, care solicita plasarea celor doi deputați, Denis Ulanov și Petru Jardan cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis astăzi liberarea provizorie sub control judiciar pentru 30 de zile a ambilor, comunică MOLDPRES.

Procuratura a anunțat că consideră ilegale încheierile Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana și anunță că le va contesta. Demersul în privința deputatului Jardan a fost examinat în lipsă, acesta refuzând să se prezinte în fața magistraților. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!