ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural a fost modificată

10:51 | 26.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Legislativul a aprobat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, Guvernul va avea împuternicirea de a aproba o procedură pentru achitarea subvențiilor solicitanților ale căror activități corespund măsurii de stimulare a creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale și instituțiile de intervenție financiară nebancare.

De asemenea, va fi eliminată pentru perioada anilor 2020-2021 obligativitatea de prezentare a certificatelor care atestă lipsa datoriilor la impozite și taxe față de bugetul public național, pentru a putea beneficia de subvenții.

Conform autorilor, necesitatea elaborării proiectului vine în contextul crizei din domeniul agricol creată în anul 2020, condiționată de calamitățile naturale în sectorul agricol, inclusiv seceta excesivă din toamna anului 2019 – primăvara anului 2020 și până în prezent.

foto: medium.datadriveninvestor.com

img21002294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!