ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova trece duminică la ora de vară

10:56 | 26.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova va trece la ora de vară pe 28 martie, ultima duminică a lunii. Ceasurile vor fi schimbate cu o oră înainte și, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 2.00 va deveni ora 3.00, transmite MOLDPRES. 

Trecerea la ora de vară are scopul de a folosi la maximum lumina solară, în intervalul aprilie - octombrie. Totodată, mai mulţi specialişti în medicină şi psihologie susţin că trecerea la ora de vară poate influenţa starea de sănătate şi de spirit a multor persoane, în special a celor care suferă de maladii cronice. Potrivit acestora, în cele câteva zile ce vor determina tranziţia de la ora de iarnă la cea de vară, sunt recomandate mai multă odihnă şi alimentaţie adecvată. Bolnavii cronici trebuie să fie cât mai atenţi cu tratamentele permanente pe care le urmează şi să se străduiască să nu facă întreruperi.

Trecerea la ora de vară este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene.

În luna martie 2019, deputații europeni au votat pentru renunțarea la schimbarea orei în Uniunea Europeană începând cu anul 2021. Astfel, fiecare stat membru al UE va putea alege dacă să rămână la ora permanentă „de vară” sau la cea „de iarnă” (ora standard).

foto: koutipandoras.gr

img21002295

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!