ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura va contesta decizia instanței de a libera sub control judiciar cei doi deputați ai Partidului ȘOR

11:03 | 26.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Procuratura dispune de probatoriu complex și va întreprinde toate măsurile pentru investigarea, finalizarea și expedierea în judecată, în cel mai scurt timp, a cauzelor penale în care sunt vizați deputații ȘOR, Denis Ulanov și Petru Jardan, comunică MOLDPRES.

După ce ieri instanța de judecată i-au liberat sub control judiciar pe deputații învinuiți în dosare de rezonanță, cât și pe judecătorul de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu mită, Procuratura Generală  a venit cu mai multe precizări.

“Aceste exemple, deopotrivă cu multe altele despre care am semnalat constant, vin să reconfirme mesajele noastre anterioare, prin care am informat societatea, organele supreme ale statului, partenerii de dezvoltare, instituțiile internaționale despre starea de fapt din justiție și impedimentele serioase pe care le avem în cadrul urmăririi penale a fraudei bancare, dar și altor cazuri de criminalitate gravă. Procurorii dispun de material probant solid pe toate cazurile în care solicită aplicarea arestului preventiv, acesta fiind pus doar la dispoziția judecătorilor pentru a emite soluții adecvate”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Conform sursei citate, Procuratura va contesta toate soluțiile instanțelor de judecată, care vin în contradicție cu probatoriul și legea și va întreprinde toate măsurile pentru investigarea, finalizarea și expedierea în judecată, în cel mai scurt timp, a acestor cauze penale.

foto: procuratura.md

img21002296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!