ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Deputații au adoptat o Declarație privind dezacordul dizolvării Legislativului

12:15 | 26.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi o Declarație cu privire la dezacordul dizolvării Legislativului. Pentru adoptarea documentului au votat 54 de parlamentari, comunică MOLDPRES.

În textul Declarației se arată: ”Noi, deputații în Parlamentul Republicii Moldova, conducând-ne de prevederile Constituției Republicii Moldova, de prevederile Hotărârii Curții Constituționale nr. 10 din 22 martie 2021 și nr. 6 din 23 februarie 2021, precum și de jurisprudență constantă a Înaltei Curți în materia învestiturii Guvernului. Dorim să exprimăm dezacordul dizolvării Parlamentului, dat fiind că nu au fost epuizate căile constituționale pentru deblocarea crizei politice pentru învestirea Guvernului”.

În același document, propus de fracțiunea PSRM, se spune că „ luând act de necesitatea stringentă a învestirii unui Guvern capabil să soluționeze criza pandemică, declarăm despre consolidarea tuturor eforturilor pentru a evita blocajul instituțional”.

Deputații din opoziție au criticat documentul și nu au votat pentru adoptarea acestuia. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!