ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul Chinei va dona Republicii Moldova un lot mare de doze de vaccin anti-Covid

12:19 | 26.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit astăzi în vizită pe Ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong. Oficialii au examinat situația epidemiologică actuală din țara noastră, dar și la nivel global, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Întrucât situația pandemică este una îngrijorătoare în întreaga lume, în cadrul dialogului s-a discutat despre măsurile necesar de întreprins în perioada imediat următoare pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul Republicii Moldova, una dintre cele mai eficiente metode fiind imunizarea populației.

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova a vorbit despre experiența țării sale în toată această perioadă de pandemie, dar și despre măsurile întreprinse în domeniul combaterii și limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2. În acest sens, intensificarea procesului de vaccinare a cetățenilor având un rol important.  

Prin urmare, Excelența Sa, Zhang Yinghong, a declarat că Guvernul Republicii Populare Chineze va dona țării noastre un lot impunător de doze de vaccin anti-Covid.

Șeful interimar al Guvernului a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile  de interes comun și a exprimat recunoștință pentru asistența și suportul major oferit în permanență de poporul chinez pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!